home
trailer
gallery
cast
filmmakers
press
contact
magyar
A hollywoodi szakmai bemutató visszhangja

"Hűha! Kivételesen jó film, óriási alakítások, megkapó történet, gyönyörű látvány, lebilincselő népzene és tánc. Meg akarom nézni újra! "

***

"Szikla szilárd struktúra, jó ritmus, kiváló színészi munka, a csodálatos Zsigmond Vilmos gyönyörű operatőri munkája. Egy tényleg szeretetre méltó és gondolatébresztő film."

***

"A művészi rendezés magával sodort a filmbe, és nem tudtam többé szabadulni... Foglya voltam, és nem akartam, hogy véget érjen. Magyarország büszke lehet tehetséges fiára."

***

"Bár minden magyar film ilyen jó lenne! Megdöbbentő élmény! Sok szerencsét!"

***

"Bravó! Kiváló munka!"

***

"Vastaps! Ihletett, jól megírt forgatókönyv, kiváló rendezés és színészi játék - gratulálok! Még ennél is tiszteletre méltóbb a kitartásod, amellyel megvalósítottad ezt a 10 éve érlelődő álmot. Mindig nagy híve voltam a rendezéseidnek, de most már látom, hogy hatlövetű tehetség vagy: író, rendező, színész, producer, politikus, és nemzetközi szemfényvesztő! A legjobbakat érdemled a filmednek! Várom a KÖVETKEZŐT..."

***

"Újabb ÓRIÁSI siker! Kiváló munka, és sosem gondoltam volna, hogy ilyen jó színész vagy... Gratulálok, és remélem áttörő siker lesz."

***

"Bravó! Mindent felülmúlt! Elképesztő operatőri munka, csodálatos forgatókönyv, gyönyörű zene és világítás, és a te alakításod… mit mondjak…

***

"Bravó, Endre! Óriási film, büszke lehetsz rá! Az sem semmi, hogy egy operatőr, aki Spielberggel is dolgozott kijelenti, hogy te vagy a legfelkészültebb rendező, akivel valaha dolgozott…"

***

"Gyönyörű, művészi film, amely a magyarokat kúlnak és szexisnek mutatja be a Kárpátokon túl is."

***

"Remélem megbocsátod a vetítés utáni lelkes hablatyolásomat. Ezer dolog ment át az agyamon egyszerre és káoszként került felszínre. Azt akartam mondani, hogy a kedves mosolyod és gyengédséged Mari iránt a film elején nem készített fel arra az intenzitásra, amit a végső összecsapásnál mutattál. Imádtam a kontrasztot."

***

"Olyan büszke vagyok rád! El nem tudom képzelni, hogy te milyen büszke lehetsz magadra! Gratulálok!"

***

"Csodás volt! Ha a közönség továbbra is úgy reagál, mint a tegnapi – és miért nem tennék – akkor nincs okod az aggodalomra."

***

"Azok számára, akik élet a határon kívül és belül is, különösen hatásos ahogyan a két testvér szemszögét megformálod. Azok a családok melyek megoszlanak az Andau folyó két partján, jobban fogják érteni a másik oldalra szakadt rokonaikat ezt a két testvért látva. A helyiek megrökönyödése Steve-nek a turné megszervezésébe vetett monomániás hajszája láttán érzékletesen mutatja, milyen visszafordíthatatlanul elváltak útjaik..."

***

"Fú! Csak még egyszer el akartam mondani, mennyire LENYŰGÖZÖTT a filmed, és mennyire élveztem!!!! És ÓRIÁSI színész vagy ...hű... MEGDÖBBENTŐ!!!... Végre a magyar film jó vágányra került!!!!!!!!!!!"

***

"Fantasztikus munkát végeztél – a kamera mindkét oldalán! El nem tudnék képzelni bárki mást ebben a szerepben és gratulálok a mesés rendezéshez! Nagyon tetszett, ahogy a tánc növelte a feszültséget, különösen, amikor a karaktered beépült a táncba – és a határok elmosódtak az élet és a színpadi élet között – az nagyon érdekes volt …"

***

"…örülhetsz az eredménynek. Az egész nagyon Ingmar Bergman-szerű: családi titkok és árulások bemutatása egy előadáson át... valaki "hazatér" és újravizsgálja életét."

***

"Csodálatosan megfogalmazott és végrehajtott történet, gyönyörűen fotografálva. A hang tiszta és teljes. Az alakítások mind erősek. … Remélem, a film nagyon sikeres lesz mind kritikai, mind anyagi szempontból. Figyelembe véve, hogy milyen nehéz egy filmet összehozni, azt kell mondanom, hogy nagyszerű üzletember vagy."

***

"Valóban CSODÁLATOS film!"

***

"Megtáncoltattál", vagyis engem is megfogott a filmed. Gratulálok! Nincsenek túlkapások, az adagolás ritmusa, a színészi teljesítmény, a fényképezés, minden abszolúte profi! Veled együtt örülök, büszke vagyok és köszönöm! További sok sikert kívánok!"

***

"Lenyűgöző volt! A történet, a színészi játék, a szereposztás, a képek, a tánc, a zene, mind lélegzet-állító. Drukkolok a díjakért!"

***

"Szikla szilárd struktúra, jó ritmus, kiváló színészi munka, a csodálatos Zsigmond Vilmos gyönyörű operatőri munkája. Egy tényleg szeretetre méltó és gondolatébresztő film."