fooldal
elozetes
kepek
szereplok
alkotok
sajto
kontakt
english
Hules Endre
Iró/rendező

A nemrég bemutatott Torn from the Flag című amerikai film író-rendezője, amely több fesztiváldíj között egy Aranysas és egy Aranytekercs díjat is nyert. A Príma Primavera című forgatókönyvéből készült film 2009-ben került bemutatásra magyar-angol-holland-bolgár koprodukcióban.

Rendezői diplomáját a Budapesti Színház és Filmművészeti Egyetemen kapta, színészmesterséget a Pinceszínházban, Grotowski Laboratórium színházában és a bonni International School of Theatrical Anthropology-nál tanult, produceri ismereteit a hollywoodi American Film Institute-ban szerezte.

A Pécsi és Szegedi Nemzeti Színház után többek között a párizsi Biennálén, a Williamstown Theatre Festival-on, a Nem Yorki La Mammánál, a Shakespeare World Congress-en és a Los Angeles Theatre Center-ben rendezett klasszikus, zenés és kísérleti előadásokat és nagyszabású látványosságokat. Színészként közel száz hollywoodi film- és televízióprodukcióban szerepelt, ( Angels & Demons, Apollo 13, Seven, 24, Frasier, a Masterpiece Theater sorozat, stb), és alakításáért megkapta a Screen Actors Guild díját.

Tucatnyi forgatókönyve közül mind a Prima Primavera mind A halálba táncoltatott leány nyert fejlesztési támogatást a MediaPlus pályázatán. Világszerte oktatott színészmesterséget, forgatókönyvírást és rendezést.

divider

Zsigmond Vilmos
Operatőr

Vilmos Zsigmond Steven Spielberg "Close Encounters of the Third Kind " című filmjéért nyert Oszkár-díjat, és még három alkalommal nevezték a filmvilág legmagasabb kitüntetésére (The Deer Hunter 1979, The River 1985 és Black Dahlia 2007).

Több mint száz munkája közé sorolhatja Robert Altman "McCabe & Mrs. Miller " és "The Long Goodbye", valamint Brian De Palma "Obsession, " "Blow Out" és "The Bonfire of the Vanities" című filmjeit is.

Legutóbb ő forgatta Woody Allen "Cassandra's Dream " című filmjét, és a Hules Endre által írt és rendezett "Torn From the Flag (Lyukas Zászló)" executive producere volt.

divider

Honti Zoltán
Operatőr

Honti Zoltán operatőri munkáját az "In Spite Of Darkness" című dokumentumfilmben Telly Award-dal, a "Torn From The Flag" esetében pedig, melyet a Kovács Lászlóval forgatott, a Tiburon International Film Festival-on Aranytekerccsel jutalmazták.

A Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt, majd a Los Angeles-i American Film Institute-ban szerezte operatőri diplomáját. Internként kezdett az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos keze alatt, majd több hollywoodi produkcióban kameraoperátora lett. "A halálba táncoltatott leány"-t már együtt forgatták.

Több filmen is dolgozott AFI-beli évfolyamtársával, Daniel Stamm rendezővel is. Ezek közül az "A Necessary Death" közönségdíjat nyert 2008-ban az AFI Fest-en, az Eli Roth produkciójában készült "The Last Exorcism" pedig nagyszínházi forgalmazást kapott 2010 augusztusában, és versenyben van az Independent Spirit Awards-ért. Zoltán felkerült a Daily Variety 2010-es "Tíz legérdekesebb operatőr" listájára.

divider

Garami Gábor
Producer

A Cinemafilm produkciós vállalat alapító igazgatója (1991). A Színház és Filmművészeti Egyetem produceri szakán végzett, majd a Londoni East-West szemináriumon tanult tovább.

Azóta több tucat olyan neves magyar és külföldi rendezővel dolgozott, mint Jancsó Miklós, Mészáros Márta, Bacsó Péter, Sára Sándor, Zsombolyai János, Kézdi-Kovács Zsolt, Koltai Róbert és Deák Krisztina, valamint Philippe de Broca, Franklin Shaffner, Svetlana Druzsenina és Christopher Morahan.

A Magyar Független Producerek Szövetségének alapító tagja, a Magyar Filmszemle (1991. óta), a Tihanyi Nyári Színház és a Nemzetközi Operatőri Mesterkurzus szervezője..


divider

Michael Dobbin
Producer

Michael büszke arra, hogy Kanada és Európa a legjobb és legkreatívabb tehetségeit hozza össze. Kanadai vállalata, a Quiet Revolution Pictures, partneri kapcsolatra lépett az angliai 1066 Productions-al és az Alto Films-el együtt hozták létre a "Credo" című filmet, amelyet a Moviehouse Entertainment forgalmaz világszerte 2008 -ban.

Hules Endre "A halálba táncoltatott leány" projektje mellett, a 2008/2009-es évadban Matt West akció-vigjátékát "The Odds "-t, és William Chartoff fekete komédiáját, a "Sleep State"-et tervezi legyártani. Michael sokat dolgozott az Arista Development -tel, Európa egyik vezető forgatókönyv-fejlesztő és képző szervezetével, és BAFTA-díjas producer Leslee Udwin mellett tanulta a szakmát. Michael maga is díjnyertes rendező, aki a torontói Ryerson University-n végzett.

A londoni Kanadai Film Fesztivál "Just Watch Me! " alapítója, és gyakran dolgozik mint dramaturg és előadó az Atlanti óceán mindkét oldalán.

divider

Igor Pedicek
Producer

A Casablanca Film Production egyik alapítója Boris Jurjaševic-csel. Casablanca játékfilmjei: "Blues for Sara", "Alpenpolka", "Three Contributions to Slovene Madness" ( Omnibus ), "Loves of Blanka Kolak", "A Waltz For 4 " és "Queen of Hearts".

Casablanca a Studio Maj -jal együttműködve több nemzetközi koprodukciót hozott létre, köztük: "No Man `s Land", "Lilly's Story" és "Well Tempered Corpses". Casablanca készítette a "Lost Formula of J Puhar ", "It flies... It flies... It flies...Woman? " című rövidfilmet, a "Buffoons" és a "Euphoria" című rajzfilmsorozatot valamint a "Gold Dust", "Heroes of the Fifth Grade" (3 részes ), "My Friend Arnold" (5 részes ) című gyereksorozatot és a "Tales of Scotland " (3X30), "Ireland in Words and Pictures " (3X30), "How We Attained Independence " (8X80), és a "Battle for Reka" (3 részes) című dokumentumfilm-sorozatot.

divider

Zsuráfszky Zoltán
Koreográfus

Harangozó Gyula-díjas táncos és koreográfus, a Honvéd Táncszínház művészeti vezetője és igazgatója. Az Állami Balettintézetben végzett, és számtalan gyűjtő úton vett részt a Kárpát-medence élő hagyományainak felkutatására. Együttese az egyik legelismertebb és legdinamikusabb csoport, amely számos külföldi turnén szerepelt nagy sikerrel. Zsuráfszky és együttese a néptánc hagyományainak megőrzését és bemutatását tartja fő feladatának.

divider

Kiss Ferenc
Zeneszerző / Zenei rendező

Zenész, zeneszerző, népzenegyűjtő és szövegíró. Húsz éveig játszott a Vízöntő együttesben, és a legendás Kolinda alapító tagja volt. Zeneszerzőként a Kárpát-medencében élő népek, de leginkább a magyarság archaikus folklórjából merítve sajátos, szintetizáló stílust alakított ki. Három évtizedes tevékenysége során gyűjtött népzenét a moldvai és gyimesi csángóknál, a palócoknál és Kárpátalján, valamint több cigány közösségben.

Koncertező muzsikusként bejárta a világot, saját kiadójánál (Etnofon Records) közel száz kiadványt gondozott eddig. Nyolc önálló albumot vett fel, zeneszerzőként vagy előadóként száznegyvennégy egyéb album létrehozásában működött közre. A Bihari, a Somogy, a Vasas és a Zalka táncegyüttesek zenei vezetője volt, és több tucat film, táncjáték és színházi előadás zenéjét szerezte.